latinica  ћирилица
30/11/2016 |  08:12 | Аутор: РТРС

Опрез због поледице

У Републици Српској саобраћај се јутрос одвија по мјестимично влажним коловозима, а ниска јутарња температура погодује формирању поледице, па се возачима препоручује опрез, уз обавезну употребу зимске опреме.
Путеви - Фото: архив
ПутевиФото: архив

На дионицама у усјецима и поред камених косина могући су одрони земље и камења на коловоз, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

На дионицама у усјецима и поред камених косина могући су одрони земље и камења на коловоз.

На дионици магистралног пута Брчко - Доња Буковица у мјесту Гредице на путу је остала у квару грађевинска машина, мјесто је обиљежено вертикалном саобраћајном сигнализацијом, а одвијање саобраћаја је наизмјенично.

Због изградње вијадукта "Маховљани" на ауто-путу Бањалука-Добој, дионица Бањалука-Прњавор, петља "Маховљани" затворена је за саобраћај, а возачи могу користити петљу "Александровац".

С циљем безбједног саобраћања на ауто-путу "9. јануар", успостављен је посебан режим саобраћања код петљи "Прњавор" и "Јоховац", као и на регионалном путу Р-474 и магистралном М-17.

Ради извођења минерских радова на магистралном путу Бањалука-Црна Ријека, код "Мале хидроелектране Бочац", од 14.00 до 14.30 часова доћи ће до привремене обуставе саобраћаја.

На дионици магистралног пута Клашнице-Прњавор, на подручју "Ђокиног потока", и на дионици регионалног пута Прњавор-Станари, на подручју "Прњаворске петље", измијењен је режим саобраћања због уласка и изласка транспортних возила са грађевинским материјалом и грађевинских машина које учествују на изградњи ауто-пута Бањалука-Добој.

Због бушења и минирања терена на дионици магистралног пута Рогатица-Устипрача у мјесту Дуб долази до повремене обуставе саобраћаја од 9.00 до 10.00 и од 14.00 до 17.00 часова.

На регионалном путу Карановац-Кнежево, на трећем километру од Карановца, у мјесту Љубачево, због активираног клизишта, саобраћа се једном саобраћајном траком, наизмјенично.

Због изградње вијадукта на регионалном путу Р-405, дионица Стари Мајдан 2 - Ламовита, потпуно је обустављен саобраћај.

На дионицама магистралног пута Челинац-Котор Варош и Котор Варош-Ободник због санације градске водоводне мреже биће измијењен режим саобраћаја.

Због изградње моста преко ријеке Укрине у Драгаловцима, на дионици регионалног пута Горња Вијака два-Разбој потпуно је обустављен саобраћај за сва возила и преусмјерен на локални пут кроз село Брестово гдје је забрањен саобраћај за теретна возила преко 15 тона носивости.

У току су радови на дионици магистралног пута Брчко-Лончари, у насељу Горице, те изградња обилазнице око Брчког на магистралном путу Брчко-Бијељина, због чега је измијењен режим саобраћаја.

На дионици регионалног пута Укрина-Вијака, у Вијачанима због санације коловоза саобраћај се одвија повремено једном траком, а на регионалном путу Карановац-Митровићи на мјесту клизишта саобраћај се одвија једном саобраћајном траком.

Због деминирања терена на регионалном путу Сапна-Каракај-Зворник у мјесту Засеок од 8.00 до 16.00 часова биће повремених обустава саобраћаја, у интервалима 30 минута обуставе и 15 минута пропушатања.

Због деминирања терена на дионици магистралног пута Тузла-Угљевик у мјесту Бањ Брдо, локалитет Симина цеста, биће повремено обустављан саобраћај од 8.00 до 16.00 часова. Обуставе ће трајати 30, а пропуштање саобраћаја 15 минута.

Од 8.00 до 16.00 часова, због деминерских радова, актуелне су привремене обуставе саобраћаја на дионици магистралног пута Теслић-Котор Варош, у мјесту Рујевица, и то 30 минута обуставе и 15 минута пропуштања.

Због деминерских радова у мјесту Клакари Доњи, у општини Брод, до 16. децембра биће повремених обустава саобраћаја на дионици магистралног пута Бродско Поље/Брусница радним данима од 8.00 до 15.00 часова.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-Шћепан Поље забрањен је саобраћај за сва возила чија је укупна маса већа од 16 тона.

У Федерацији БиХ саобраћа се без дужих застоја по мјестимично влажном коловозу. Због изразито ниских температура могуће је формирање поледице, па се возачима препоручује појачан опрез.

Угаженог снијега мјестимично има на путном правцу Гламоч-Млиниште, док на подручју Посушја и Томиславграда долази до јаких удара вјетра.

Повремене обуставе саобраћаја због минерских или деминерских радова током дана актуелне су на магистралним путевима Столац-Љубиње и Тузла-Угљевик .

На граничним прелазима Брод-Славонски Брод и Орашје-Жупања радови на подручју Хрватске и даље трају, па се возачима препоручује да користе друге граничне прелазе.

На осталим граничним прелазима задржавања нису дужа од 30 минута.

Извор: СРНА