latinica  ћирилица
30/11/2016 |  10:05 ⇒ 20:38 | Аутор: РТРС

УКЦ БЛ: Нападнута породиља стабилно; ЦЈБ: Нападач ухапшен (ФОТО/ВИДЕО)

Незапамћена драма одиграла се синоћ у Универзитетском клиничком центру Републике Српске у Бањалуци. 31-годишњи мушкарац ушетао је у породилиште и ножем повриједио 32-годишњу породиљу.
Весна Ећим - Фото: РТРС
Весна ЕћимФото: РТРС

Из УКЦ Бањалука данас је на прес конференцији речено да је породиља коју је напао ванбрачни супруг у добром психичком стању. Што се физичких повреда тиче кажу да на десном длану има малу посјекотину.

Наводе да је нападач у породилиште дошао у вријеме посјете и да се инцидент догодио у ходнику породилишта.

Милан Дивјак, шеф Службе обезбјеђења и транспорта УКЦ РС, негирао је да се напад догодио ножем. По његовим ријечима, овај нежељени догађај забиљежен је синоћ око 18.20, а странка је у посјету невјенчаној супрузи дошла у 16 сати, те је са њом остао и након истека рока посјете.

Шеф обезбјеђења (Фото: РТРС)

Начелница Клинике за гинекологију и акушерство Весна Ећим-Злојутро рекла је да је разговарала са нападнутом породиљом која јој је рекла да је и раније имала вербалних инцидената са невјенчаним супругом.

Како су навели, нападнута породиља недавно се породила царским резом и на свијет је доније тројке, а има још троје дјеце.

Из ЦЈБ Бањалука РТРС- у је раније потврђено да се напад догодио око 18.20 часова и да је насилник породиљу посјекао ножем по десној руци. Након тога је побјегао, али су га око 19 часова пронашли и ухапсили полицијски службеници Полицијске станице Лауш.

- Насилник је лоциран у Улици 12 беба, у непосредној близини зграде породилишта. Када је уочио полицију поново се дао у бјекство, али је брзом интервенцијом полицијских службеника савладан и лишен слободе, наводи из ЦЈБ-а.

Након хапшења, насилник је претресен и код њега је пронађен нож за који се вјерује да је кориштен у нападу. Нож је одузет и биће упућен на вјештачење, а 31-годишњак је спроведен у полицијску станицу на даљу криминалистичку обраду.

Насилник и повређена породиља су из општине Језеро. О свим прикупљеним чињеницама обавијештен је дежурни окружни јавни тужилац Окружног тужилаштва Бања Лука, који је наложио да се достави извјештај за кривично дјело “Насиље у породици или породичној заједници“, јер је нападач са жртвом живио у ванбрачној заједници.