latinica  ћирилица
30/11/2016 |  14:20 ⇒ 14:22 | Аутор: РТРС

Градишка: Азбест са крова школе отјерао ђаке кућама

Савјет родитеља Основне школе "Данило Борковић" у Градишци донио је одлуку да се због могуће недозвољене концентрације азбестних микровлакана у ваздуху код школе обустави настава док се мјерењем не утврди количина ове материје.
Скидање крова на школи "Данило Борковић" у Градишци - Фото: СРНА
Скидање крова на школи "Данило Борковић" у ГрадишциФото: СРНА

У одлуци Савјета родитеља са јучерашње ванредне сједнице наводи се да су радници који обављају радове на реконструкцији школе несавјесно и нестручно скидали кров.

"Кровни покривач на школи `Данило Борковић` стар је 38 година и садржи азбестна влакна која су канцерогена и за његово скидање постоји Законом прописана процедура", наводи се у одлуци Савјет родитеља, који је позвао родитеље да дјецу данас не шаљу у школу.

Директор школе Зоран Миљевић потврдио је Срни да су на наставу у прву смјену дошла 72 ученика и додао да је због новонастале ситуације одмах упутио захтјев Министарству за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске, као и извођачу радова, од којих је затражио да му доставе рок до којег би радови на школи требало да буду завршени.

Према његовим ријечима, након тога биће упућен захтјев и Министарству просвјете и културе Републике Српске да се обустави настава док радови не буду завршени.

Реконструкција Основне школе "Данило Борковић", коју похађа око 780 ченика, почела је у септембру, а радови који се релизују у оквиру пројекта "Енергетска ефикасност" коштаће око 580.00 КМ.

Извор: СРНА