latinica  ћирилица
30/11/2016 |  15:42 ⇒ 18:14 | Аутор: РТРС

Конституисане СО Трново и Источни Стари Град (ВИДЕО)

И у Трнову и Источном Старом Граду конституисане су скупштине општина.
Скупштина општине Трново - Фото: РТРС
Скупштина општине ТрновоФото: РТРС

У Трнову је нови начелник из СНСД-а, а скупштинска већина је окупљена око Савеза за Трново, у Источном Старом Граду и начелник и скупштинска већина припадају СДС-у. 

Скупштина општине Трново због честог мијењања скупштинске већине готово двије године била је у блокади, чија је посљедица било и неусвајање буџета у претходној години. Скупштинска већина окупљена око СДС-а,као и опозиција предвођена СНСД-ом, тврде да ће овај мандат обиљежити одлуке које ће донијети добробит овој општини.

- Ми у наредном периоду ћемо наступати као клуб из позиције, радићемо за добробит свих грађана који су нас изабрали. Пробаћемо да остваримо и бољу сарадњу са новим начелником, навео је Немања Лучић, предсједник клуба одборника Савеза за Трново.

- Мислим да ће ова скупштина радити у неком добром духу и хармонији, позвао бих своје колеге да мало више читају законе и да буду коректнији, навео је Вељко Влашки, предсједник клуба одборника СНСД-а.

Приоритет новог начелника општине Трново који долази из СНСД-а јесте запошљавање и развој туризма.

У општини Источни Стари Град начелник Бојо Гашановић позвао је све одборнике да заједно са њим у наредне четири године раде на развоју ове општине.