latinica  ћирилица
30/11/2016 |  16:16 ⇒ 18:12 | Аутор: РТРС

Жалбе становника Омарске- свакодневни нестанци струје (ВИДЕО)

Становници Омарске код Приједора жале се на свакодневне прекиде у снабдијевању електричном енергијом.
Омарска - Фото: РТРС
ОмарскаФото: РТРС

Током посљедњих мјесец дана на подручју Омарске, Градине, Нишевића и Јелићке струја нестаје готово сваког дана и то по неколико пута, тврде мјештани.

Највише их брине то што нестанци струје, кажу, проузрокују честе кварове апарата у домаћинствима. Проблеми на електро мрежи отежавају рад и занатским радњама. Из "Електрокрајине" Бањалука поручују да су кварови на мрежи на овом подручју отклоњени. 

Током једног часа, кажу становници Омарске, струје нестане по неколико пута и тако већ данима. Најтеже им пада што им свакодневно долази до кварова на кућним уређајима.

У бањалучкој "Електрокрајини" кажу – посао санације био је обиман, али је успјешно завршен. До честих нестанака струје долазило је због радова на електромрежи.

"Јуче 29. новембра у 13 часова је квар отклоњен у потпуности и купци који се напајају са далековода Омарска од тада имају уредно снабдијевање електричном енергијом", изјавио је портпарол "Електрокрајине" Предраг Клинцов.

Пројекат реконструкције мреже на подручју Омарске, који је у току, кажу у Електрокрајини, омогућиће стабилније снабдијевање електричном енергијом.

У плану је и изградња далековода од Приједора до Омарске, а радови би требало да буду завршени до краја идуће године.