latinica  ћирилица
01/12/2016 |  10:44 | Аутор: РТРС

Добој: Директор оштетио буџет Српске за 45.966 КМ

Окружном јавном тужилаштву Добој поднесена су два извјештаја против директора предузећа "Јосиповић" чији су иницијали И.Ј. због основа сумње да је оштетио буџет Републике Срспке у износу од 45.966 КМ на начин да је приказао неистините података о експлоатацији природног шљунка и пијеска из водотока ријеке Босне на подручју града Добоја.
Полиција Републике Српске - Фото: РТРС
Полиција Републике СрпскеФото: РТРС

Пријављени је од маја 2014. до краја јуна ове године вршио експлоатацију природног шљунка и пијеска који је у наведеном периоду продао домаћим купцима у укупној количини 43.732 метра кубна, саопштено је из добојског Центра јавне безбједности.

Приликом сачињавања извјештаја Јавној установи "Воде Српске" Бијељина, И.Ј. је пријавио количину 13.088 метара кубних експлоатисаног шљунка и пјеска, док разлику између укупно продатих и пријављених количина извађеног шљунка и пијеска од 30.644 метра кубна није пријавио, обрачунао ни уплатио водну накнаду.

Пријављивањем неистинитих података ускраћена су средства која представљају јавни приход Републике Српске у укупном износу од 45.966 КМ, а за привредно друштво "Јосиповић" остварена је противправна имовинска корист.

Пријављени је и у току 2014. године без одговарајуће дозволе изводио радове на експлоатацији техничког грађевинског камена на лежишту Осојница, подручје града Добоја, због чега је Републичка управа за инспекцијске послове 25. фебруара 2014. године наредила обуставу радова.

И.Ј. је скинуо знак о забрани рада и обавјештење којим је наведено да скидање и повреда службеног знака представља кривично дјело и радницима привредног друштва "Јосиповић" дао налог за даље извођење радова који су, упркос забрани, вршени до 3. септембра 2015. године.

Извор: СРНА