latinica  ћирилица
01/12/2016 |  12:51 ⇒ 13:12 | Аутор: РТРС

Представа Дјечијег позоришта РС затвара Луткарске сусрете у Београду

Представа Дјечијег позоришта Републике Српске "Одисеј сан о повратку" биће изведена вечерас на свечаном затварању 47. Сусрета професионалних позоришта лутака Србије у Малом позоришту "Душко Радовић".
Представа Дјечијег позоришта Републике Српске "Одисеј сан о повратку" - Фото: РТРС
Представа Дјечијег позоришта Републике Српске "Одисеј сан о повратку"Фото: РТРС

Дјечијем позоришту из Бање Луке указана је велика част да представом свечано затвори сусрете чија традиција, сама по себи указује на значај и квалитет ове манифестације.

Представа је у марту ове године отворила једну од највећи луткарских смотри у свијету - 10. Луткарске дане у Измиру, у Турској, а на 18. Међународном луткарском фестивалу "Златна искра" у Крагујевцу освијила је Гранд При, награду за најбољу представу у цјелини, као и награду за најбољег редитеља и сценографа.

Представа "Одисеј - Сан о повратку" већ у јуну 2017. године, на позив Међународног луткатског фестивал "КУКАРТ" заиграће и у Санкт Петербургу.

Десет најбољих луткарских представа из Србије и то из Суботице, Новог Сада, Зрењанина, Крушевца, Ниша и Београда, укључујући и представу из Бањалуке учиниле су да програм фестивала буде на изузетном умјетничком нивоу.