latinica  ћирилица
01/12/2016 |  18:47 ⇒ 18:54 | Аутор: РТРС

Донација ЕУ библиотеци у Нишу

Делегација Европске уније у Србији уручила је данас Универзитетској библиотеци "Никола Тесла" у Нишу сет од 50 академских издања о Европској унији, чији су издавачи престижни европски универзитети и угледни издавачи.
Донација ЕУ библиотеци у Нишу (Фото: juznevesti.com) -
Донација ЕУ библиотеци у Нишу (Фото: juznevesti.com)

Донација академских издања Универзитетској библиотеци реализује се кроз пројекат ЕУТЕКА - ЕУ у вашој библиотеци, а шеф Делегације ЕУ у Србији Мајкл Девенпорт рекао је да је Универзитетска библиотека "Никола Тесла" у Нишу значајно мјесто за информисање студената, младих људи, и грађана о Европској унији.

"Због тога ми је посебно драго што ће најновија научна литература европских аутора и издавача, од сада бити доступна свим заинтересованима", рекао је Девнпорт, приликом уручења донације Универзитетској библиотеци "Никола Тесла".

Како је објављено са сајту ЕУ инфо центра, управник Универзитетске библиотеке "Никола Тесла" Зоран Живковић захвалио је на поклону и подсјетио да та библиотека већ 15 година успјешно сарадује са Делегацијом ЕУ у Србији.

Исти сет књига биће уручен и библиотекама Правног факултета и Факултета политицких наука у Београду, библитотеци Матице Српске у Новом Саду, као и Универзитетској библиотеци у Крагујевцу.

Донација је дио иницијативе Делегације ЕУ у Србији да подржи академску заједницу Србије и приближи јој нове истраживачке токове у правним, економским, безбједносним и другим важним друштвеним областима.

Извор: Тањуг

 



Ваша реклама овде: