latinica  ћирилица
02/12/2016 |  11:53 | Аутор: РТРС

Филм "Дневник машиновође" приказан у Лос Анђелесу

У Египатском театру у Лос Анђелесу одржана је пројекција филма "Дневник машиновође" Милоша Радовића у оквиру промотивне кампање за награду Оскар Америчке филмске академије, саопштила је данас кућа "Zillion film".
Инсерт из филма "Дневник машиновође" - Фото: Screenshot/YouTube
Инсерт из филма "Дневник машиновође"Фото: Screenshot/YouTube

Пројекцији су присуствовали чланови Академије и гости, међу којима и Роџер Доналдсон, редитељ филма "Novembar Man", који је сниман у Београду и у коме је Лазар Ристовски играо запажену улогу. Гост је био и глумац Иман Кросон, најбољи имитатор предсједника Обаме, који је играо у филму "Поред пута" и који је уједно био и гост Феста прије три године.

Након пројекције, Лазар Ристовски, који игра у Радовићевом филму и уједно је један од продуцената, примио је двије награде за најбољи филм и најбољи сценарио, освојене на скоро завршеном АРПА Филм Фестивалу. Новчани дио награде износи 1.000 долара. На коктелу, који је усљедио послије филма, говорило се о шансама филма "Дневник машиновође" у борби за Оскара, али и о новим пројектима који би се могли снимати у Србији. Цијелу кампању финансирали су Министрство културе Републике Србије и Филмски центар Србије, а наставља се до самог проглашења номинација.

Пројекције у Чикагу на Фестивалу српског филма, као и на фестивалу у Палм Спрингсу ће, како наводи "Zilion film" бити искоришћене такође за промоцију филма. Маркетиншку кампању води продуцентска и маркетиншка кућа "Metakwon film", као и маркетиншка агенција "SparkyCreative".

Извор: Танјуг