latinica  ћирилица
02/12/2016 |  16:17 ⇒ 16:19 | Аутор: РТРС

По налогу Тужилаштва КС ухапшен тужилац Карић

Тужилац Тужилаштва Кантона Сарајево Џемал Карић ухапшен је због сумње да је организатору криминалне групе /Алији Делимустафићу/ и члановима ове криминалне организације давао податке о предметима који се воде у Тужилаштву и судовима у Кантону Сарајево, као и правне савјете, рекла је портпарол Кантоналног тужилаштва Азра Бавчић.
Тужилашво КС - Фото: klix.ba
Тужилашво КСФото: klix.ba

Карића су у наставку акције кодног назива "Правда" ухапсили припадници Федералне управе полиције .

Он је осумњичен за кривично дјело организовани криминал у вези са кривичним дјелом злоупотреба положаја или овлаштења, а ухапшен је по налогу Кантоналног тужилаштва Сарајево.

Након криминалистичке обраде у ФУП-у, Карић ће бити предат у надлежност Кантоналног тужилаштва гдје ће га испитати поступајући тужилац и одлучити о даљим мјерама.

На подручју БиХ, у склопу акције "Правда" 11. новембра ухапшено је 15 лица осумњичених за кривично дјело организовани криминал у вези с кривичним дјелима злоупотреба положаја, повреда закона судије, прање новца и превара.

Међу приведеним особа су бивши министар унутрашњих послова тзв. Републике БиХ Алија Делимустафић, некадашњи тјелохранитељ првог предсједника БиХ Алије Изетбеговића Јусо Шкријељ, сарајевски адвокат Емир Карача и службеник општине Стари Град Сарајево Лејла Церић.

Ухапшени су и бивши правобранилац општине Стари Град Суада Хаџић и стручњак за саобраћај Завода за планирање развоја Кантона Сарајево Хајрудин Омербеговић.

Полицијски службеници извршили су, између осталог, претресе у зградама општине Стари Град, Завода за планирање Кантона Сарајево и Општинског суда Сарајево, док је хрватски УСКОК претресао некретнине донедавног судије Општинског суда у Сарајеву Лејле Фазлагић у Хрватској.

Извор: Срна