latinica  ћирилица
02/12/2016 |  20:20 ⇒ 20:25 | Аутор: РТРС

Зворник- "Немушти језик" побједник Дјечијег фестивал

Проглашењем побједника и подјелом награда, у Зворнику је вечерас завршен четврти Фестивал дјечијег позоришта "Звоно", на којем су учествовала позоришта из Републике Српске и Србије.
Фестивал "Звоно" - Фото: СРНА
Фестивал "Звоно"Фото: СРНА

За најбоље позоришну представу проглашена је "Немушти језик", у извођењу Општинског аматерског позоришта "Бранислав Нушић" Мало Црниће, док је за најбољег глумца овог позоришта проглашен Стефан Павловски.

Најбољи режисер је Фуад Табучић редитељ побједничког "Немуштог језика", док је позориште из Малог Црнић добило прву награду за сценски говор.

Награда за најбољу музику и костимографију припала је Стевану Милошевићу и Загорки Ђорић у представи "Свињарева тајна" Градског позоришта Јагодина.

За најбољу сценографију представе "Заљубишка" Зворничког драмског позоришта награђена је Јелена Цвејић, док је за најбољу глумицу проглашена Валентина Слепчевић из овог позоришта.

Награда за колективну игру припала је Драмском студиу "Арс либери" из Бачке Паланке са представом "Седам Снежана и један патуљак".

Похвале за глумачка остварења уручене су Дарку Радомировићу из "Градског позоришта" Јагодина, Урошу Матићу из Драмског студиа "Арс либери" из Бачке Паланке и Александри Павловић из Општинског аматерског позоришта "Бранислав Нушић" Мало Црниће, те зворничкој публици за несебичну подршку фестивалу.

Управник Зворничког драмског позоришта Божица Остојић рекла је да је у фестивал уложен велики труд, ентузијазам, љубав и радост глуме гдје су дјеца кроз ликове разних дјела успјели да оживе стварност која је својствена њима.

- Фестивал је био веома посјећен, а дјеца су имала прилику да погледају дивне представе у извођењу Позоришта младих ДИС из Бањалуке, Општинског аматерског позоришта Мало Црниће, Градског позоришта Јагодина, Драмског студија Арс либери из Бачке Паланке и Зворничког драмског позоришта - рекла је Остојићева, додавши да су најбољи награђени дипломом и наградом "Звоно".

Прије проглашења најбољих најмлађу зворничку публику забављао је књижевник Драгутин Бег.

Зворничко драмско позориште идуће године обиљежава 20 година постојања, а фастивал "Звоно" мали јубилеј - пет година рада.

Организатор фестивала, који је почео 30. новембра, је Зворничко драмско позориште, а покровитељ Град Зворник.

Извор: СРНА