latinica  ћирилица
15/12/2016 |  11:52 ⇒ 12:04 | Аутор: РТРС

Новинару РТРС Данијелу Дакићу признање Популацијског фонда УН-а

Данијел Дакић, новинар РТРС-а, добио је награду Популацијског фонда Уједињених нација за допринос унапређивању људских права.
Данијел Дакић - Фото: РТРС
Данијел ДакићФото: РТРС

Популацијски фонд Уједињених нација (УНФПА) који глобално промовише права свих жена, мушкараца и дјеце да уживају у здравом животу и једнаким могућностима, додијелио је 9. децембра ове године у Сарајеву признања новинарима из БиХ који су током ове године кроз свој рад промовисали ова права.

Ријеч је о првој додјели УНФПА награда у БиХ, а  међу награђенима је и новинар и водитељ РТРС-а Данијел Дакић. Дакић је добио признање за допринос унапређивању људских права у области сексуалног и репродуктивног здравље и репродуктивних права.

Поводом добијене награде, Дакић је рекао да је велико задовољство за свој рад добити признање од институције високог рејтинга као што је Популацијски фонд Уједињених нација.

"Ово није награда и признање само мени већ је и потврда доброг рада мојих колега и куће у којој радим. Сигурно да је ово признање велика подршка мом раду и велики вјетар у леђа да у наредном периоду покушам своје задатке обављати на још вишем нивоу. Захваљујем се организацији УНФПА на указаној пажњи и додијељеном признању", рекао је Дакић.