latinica  ћирилица
20/01/2017 |  08:39 ⇒ 14:08 | Аутор: РТРС

Обрад Кесић разговарао са Трамповим савјетником и шефом кабинета (ФОТО)

Обрад Кесић, шеф Представништва Републике Српске у Вашингтону разговарао је синоћ са шефом кабинета новог предсједника САД-а Доналда Трампа, Рајнсом Прибусом.
Обрад Кесић и Рајнс Прибус - Фото: РТРС
Обрад Кесић и Рајнс ПрибусФото: РТРС

Шеф представниства је такође размијенио мишљење о актуелним темама америчке спољне политике са господином Џорџом Пападопулосом, савјетником америчког предсједника Трампа за спољну политику.

Обрад Кесић је учествовао на пријему "Hellenic Initiative" - Грчке братске невладине организације која је повезана са Грчком православном црквом у Америци.

На том пријему Архиепископ Деметриос је додијелио медаље Светог Павла Рајнсу Прибусу, конгресмену Гасу Билиракису и Џорџу Гигикосу, савјетнику и политичком стратегу предсједника Трампа.

Кесић је рекао да је задовољан са разговорима са господом Прибусом и Пападопулосом.

Обрад Кесић и Џорџ Пападопулос

"Не бих препричавао све детаље наших разговора, али могу да кажем да је господин Прибус топло рекао 'ми волимо Србе'. Наши разговори су били кратки, али могу да вам кажем да сам јако задовољан са разумијевањем и отворености на које сам наишао. Такође се види да су ови људи као кључни дио тима новог предсједника свјесни свог поријекла, своје вјере и одлучни су да направе велике промјене, поготово у спољној политици САД", изјавио је Кесић.

Архиепископ Деметриос одликује Рајнса Прибуса