latinica  ћирилица
24/01/2017 |  10:59 ⇒ 17:04 | Аутор: РТРС

Радојичић позвао израелске инвеститоре да улажу у Бањалуку (ФОТО/ВИДЕО)

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић разговарао је са Хаимом Бивасом, градоначелником израелског града Модина, у оквиру вишедневне службене посјете Израелу.
Радојичић у Израелу (фото: Град Бањалука) -
Радојичић у Израелу (фото: Град Бањалука)

Теме разговора са Бивасом, који је уједно и предсједник Федерације локалних заједница Израела, биле су функција и приоритети локалних власти у Израелу и Републици Српској.

Радојичић је упознао саговорнике са приоритетима нових власти у Бањалуци, те потенцирао могућност улагања и доласка партнера из Израела у областима туризма, индустрије, комуналних дјелатности, јавно-приватног партнерства и финансијског сектора.

Нарочита пажња посвећена је корисним искуствима у развоју концепта “паметних градова“ који град Модин примјењује већ дуже вријеме. Током обиласка Модина, домаћини су гостима из Бањалуке показали концепт развоја читавих нових насеља са комплетном инфраструктуром, начина привлачења инвестиција и развоја трговинских и индустријских зона.

Радојичић у Израелу

Обострано је изражена спремност за интензивирање даље сарадње Модина и Бањалуке, укључујући сарадњу појединих компанија, а нарочито школа, ђака и студената.

Градоначелник Бањалуке посјету наставља разговорима у Јерусалиму, укључујући разговор са министром туризма Израела, Јаривом Левином.

Извор: banjaluka.rs.ba