latinica  ћирилица
01/02/2017 |  21:22 ⇒ 02/02/2017 | 08:15 | Аутор: РТРС

Цвијановићева у Вашингтону: Важно истаћи положај и улогу Републике Српске (ФОТО)

Предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић, у оквиру посјете Вашингтону, учествовала је данас на свечаном међународном догађају "International Luncheon" који се одржава у оквиру обиљежавања централног догађаја - Националног молитвеног доручка, чији је домаћин предсједник Сједињених Америчких Држава Доналд Трамп.
Жељка Цвијановић у Вашингтону (Фото: Влада РС) -
Жељка Цвијановић у Вашингтону (Фото: Влада РС)

На овом догађају учествовали су бројни државници, дипломате, особе из јавног и политичког живота из цијелог свијета, а међународним званицама су се на присуству овом догађају захвалили сенатори Марко Рубио и Ејми Клобучар. Овом приликом присутнима се обратио и предсједник Парламента Израела Јули-Јоел Еделштајн. 

Цвијановићева је овом приликом истакла значај учешћа представника Републике Српске на оваквим догађајима, нагласивши да је веома важно да се у непосредним контактима са утицајним личностима у САД и свијету истакне положај и улога Републике Српске, што представља потврду њеног уставног и политичког позиционирања у оквиру БиХ.

Жељка Цвијановић у Вашингтону (Фото: Влада РС)

Циљ овог скупа, који је одржан у вашингтонском хотелу "Хилтон", је окупљање утицајних личности из политичког и јавног живота у међународним оквирима, те успостављање личних контаката и унапређење међународне сарадње и комуникације., саопштено је из Владе Српске.

Премијерка Српске присуствоваће сутра у Вашингтону Националном молитвеном доручку, који се традиционално одржава првог четвртка у фебруару, а којем присуствувују представници америчке администрације, Конгреса, дипломатског кора, те представници свјетске економске и политичке елите.

Молитвеном доручку присуствоваће и начелник општине Сребреница Младен Грујичић, који је отпутовао у САД.