latinica  ћирилица
17/02/2017 |  18:52 ⇒ 18/02/2017 | 08:17 | Аутор: РТРС

Чубриловић: Један у низу неразумних корака Бакира Изетбеговића

Предсједник Народне скупштине Републике Српске сматра да најава бошњачког члана Предсједништва БиХ Бакира Изетбеговића да ће сљедеће седмице бити поднесен захтјев за ревизију пресуде по тужби БиХ против Србије за геноцид представља још један у низу неразумних Изетбеговићевих корака у посљедње вријеме.
Недељко Чубриловић (Фото:NSRS/A.Чавић) -
Недељко Чубриловић (Фото:NSRS/A.Чавић)

- У оваквој ситуацији, каква је у БиХ, ићи са још једном ситуацијом која не доприноси никаквом смирењу унутар БиХ и свађати се са сусједима, потпуно је неразумно са позиције на којој се налази Бакир Изетбеговић - рекао је Чубриловић Срни.

Он је закључио да је Изетбеговић имао много шанси да рјешава проблеме БиХ са позиције члана и предсједавајућег Предсједништва БиХ, а не да, користећи прошлост, гура народ у још веће проблеме", додао је Чубриловић.

На питање да ли се ускоро може очекивати да буде одржана посебна сједница Народне скупштине Републике Српске у вези са подношењем захтјева за ревизију пресуде по тужби БиХ против Србије за геноцид, Чубриловић је рекао да у парламент Српске још није стигао такав захтјев.

- Ми немамо никакав захтјев, да ли ће доћи, с обзиром на новонасталу ситуацију до неког захтјева или неког рјешења око тога, биће познато у наредних неколико дана - закључио је Чубриловић.

Бошњачки члан Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић најавио да је ће сљедеће седмице бити поднесен захтјев за ревизију пресуде по тужби БиХ против Србије пред Међународним судом правде у Хагу.

Он је навео да је већина учесника данашњег савјетовања у Сарајеву, коме су присуствовали представници бошњачке политичке, вјерске и невладине заједнице, дала подршку иницијативи за подношење захтјева за ревизију пресуде.

Извор: СРНА