latinica  ћирилица
14/04/2017 |  19:04 ⇒ 20:41 | Аутор: РТРС

Бањалука- у соби петнаестогодишњег дјечака "мироточи" икона (ФОТО/ВИДЕО)

Чудо у бањалучком насељу Ребровац. У соби петанестогодишњег дјечака Николе Војводића уочи највећег хришћанског празника, почела је да мироточи икона Пресвете Богородице Тројеручице.
Икона Богородице - Фото: РТРС
Икона БогородицеФото: РТРС

Никола Војводић је тих и побожан петнаестогодишњи дјечак. Његова соба пуна је икона, а како сам каже, на икони Пресвете Богородице Тројеручице, спремајући се за спавање, примјетио је капљице мира али и интезиван мирис од којег је замирисао цијели стан.

"Када сам направио кревет дошао сам да погледам и прво је кренуло из очију да мироточи, као мирисно уље, а онда је кренуло из треће руке да мироточи", каже Никола Војводић.

Икона није умјетнички рад, већ је ријеч о одштампаној фотографији налијепљеној на дрво. Бањалучки свештеник Велимир Клинцов, иначе иконописац, и сам се увјерио да је заиста ријеч о чуду које нас све заједно позива на покајање и јачање

"Ја сам одмах отишао и својим очима видио што сам видио. Из треће руке Пресвете Богородице тече течност. Помирисао сам и јако лијепо мирише", изјавио је свештеник Клинцов.

Николина мајка Сенка каже да је била тешко болесна и да су молитве њеног сина биле пресудне за мајчино оздрављење и сматра да је овај Божији знак плод Николиног молитвеног живота.

"Не могу вам описати тај осјећај. И туга и срећа. Била сам доста болесна и мој син се јако пуно молио Богу за моје здравље, а сви су говорили да је Никола добро дијете и да ће Бог дати да оздравим. И тако је и било", каже Николина мајка Сенка Миличевић.

Никола и Сенка истичу како никоме неће затворити врата стана ко жели да се увјери у ово чудо Пресвете Богородице.

Како сами истичу, дужни су свједочити о овом чуду и онима који вјерују, али и онима који ће, када га виде, тек повјеровати.

До тада ће у њиховом стану све мирисати на миро које још тече из иконе Богородице Тројеручице.