latinica  ћирилица
02/05/2017 |  15:31 ⇒ 15:32 | Аутор: РТРС

Цвијановић: Влада опредијељена да пружи подршку у објективном информисању

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић упутила је честитку поводом 3. маја, Међународног дана слободе медија, свим новинарима, редакцијама, уредништвима и удружењима новинара у Републици Српској, истичући да је Влада опредијељена да медијима пружи подршку у служби објективног и вјеродостојног информисања јавности.
Жељка Цвијановић - Фото: РТРС
Жељка ЦвијановићФото: РТРС

"У име Владе Републике Српске и своје име, упућујем вам искрене честитке са жељом да наставите да професионално и одговорно обављате свој посао у што бољим условима рада", поручила је Цвијановићева у честитки.

Она је напоменула да су слобода изражавања и слободни медији од пресудне важности за свако демократско друштво, саопштено је из Бироа Владе Српске за односе са јавношћу.

"Влада Републике Српске је опредијељена да пружи пуну подршку и увијек ће бити партнер медијима у њиховој служби објективног и вјеродостојног информисања јавности", наводи се у честитки.

Влада Републике Српске, истакла је Цвијановићева, остаје отворена за сарадњу, али и за конструктивне критике засноване на аргументима, с циљем да грађани Републике Српске буду истинито и благовремено информисани.

Одлуком из 1993. године, Генерална скупштина УН прогласила је 3. мај за Свјетски дан слободе медија, да би подигла свијест држава чланица о важности медијских слобода.

Извор: СРНА