latinica  ћирилица
31/07/2017 |  14:42 ⇒ 20:15 | Аутор: РТРС

Радојичић: Има незадовољних појединим одлукама управе града

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић поручио је данас да ће Градска управа наставити да ради свој посао, без обзира на то што има појединаца који су незадовољни одређеним одлукама управе.
Игор Радојичић - Фото: РТРС
Игор РадојичићФото: РТРС

Радојичић је рекао да се Градска управа у појединим одлукама "судара са различитим интересима", те додао да је намјера бањалучке администрације да доноси одлуке, рјешава и "пресијеца неке ствари које се годинама нису пресијецале".

"Ако не радите ништа, онда вас могу нападати само за оно што не радите. Ако радите - онда вас многи могу нападати како радите, јер се обично сударате са различитим интересима", рекао је Радојичић новинарима у Бањалуци, коментаришући писање медија да је протеклих дана полиција подигла степен безбједности око њега због одређених пријетећих телефонских позива.

Он је додао да полиција ради свој посао и да вјерује да ће све бити у најбољем реду.

Током претходних дана, поједини медији писали су да су полиција и безбједносне службе подигле степен безбједности око Радојичића, због пријетећих телефонских позива, те да је полиција покренула истрагу.

У ТОКУ ИЗРАДА ПРАВИЛА ЗА ДОДЈЕЛУ СРЕДСТАВА ПРИВРЕДНИЦИМА

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић рекао је данас у Бањалуци да је у току израда правила по којима ће бити додијељена средстава привредним субјектима који су 2014. године усљед великих поплава претрпјели штету.

"Ту има доста потпитања, има привредних субјеката који су престали да постоје, има малих предузетника и различитих проблема попут закупа и слично", навео је Радојичић.

Он је подсјетио да је закључком Управног одбора Фонда солидарности Српске на име помоћи поплављеним привредним субјектима из 2014. године са подручја града Бањалука одобрено два милиона КМ.

Радојичић је рекао да је Одјељење за привреду припремило иницијални приједлог, истичући да је велики број субјеката у Бањалуци тада био поплављен.

"Постоје евиденције и регистар штете и субјеката и сада је на нама да предложимо методологију и обавијестимо Владу о начину расподјеле два милиона КМ", рекао је Радојичић.

Управа града Бањалука је почетком јула позвала привредне субјекте који су 2014. године усљед великих поплава претрпјели штету да Одјељењу за привреду доставе своје податке, на основу којих ће им бити уплаћена средства из Фонда солидарности Републике Српске.

Извор: Срна