latinica  ћирилица
06/09/2017 |  11:59 ⇒ 12:10 | Аутор: РТРС

Друго приказивање филма "Лица Лафоре" у Барселони изазвало велико интересовање (ФОТО)

На једном од најзначајних свјетских догађаја у области неурологије, 32. Међународном конгресу неуролога у Барселони, 5. септембра одржана је и друга пројекција документарног филма "Лица Лафоре" аутора Дениса Бојића, рађеног у продикцији РТРС-а.
Барселона - "Лица лафоре" - Фото: РТРС
Барселона - "Лица лафоре"Фото: РТРС

Пројекцији су, између осталих, присуствовали и представници Америчке неуролошке академије, Америчког удружења за борбу против епилепсије, Европске епилептолошке академије те научници и љекари из више од 40 земаља.

У обраћању присутнима, аутор филма Денис Бојић нагласио је да је ово прича која помјера границе и да му је част што на овакав начин представља глобални допринос породице Гајић у борби против епилепсије, али да је посебно поносан што тај глобални допринос долази баш из Републике Српске.

Филм "Лица Лафоре" приказан на Међународном конгресу неуролога у Барселони (Фото: РТРС)

Понуде за приказивање филма "Лица Лафоре" на бројним универзитетима и медицинским факултетима стигле су из Канаде, Америке, те низа европских земаља.

Посебну пажњу привлачи податак да је фармацеутска компанија "Ионис Фармацеутикал" изразила жељу да промовише филм и тиме мобилише свијест човјечанства о ријетким болестима.

Конгрес на којем је приказан филм "Лица Лафоре" један је од најважнијих конгреса који окупљаја свјетске организације љекара и истраживача у области борбе против епилепсије.