latinica  ћирилица
03/10/2017 |  14:23 ⇒ 14:56 | Аутор: РТРС

Звиздић позвао Републику Српску и Федерацију БиХ да се усагласе око акциза

Предсједавајући Савјета министара Денис Звиздић позвао је данас чланове Управног одбора Управе за индиректно опорезивање БиХ, посебно представнике Републике Српске и Федерације БиХ да постигну сагласност о тексту закона о акцизама који ће имати потребан ниво транспарентности и јасно дефинисану намјену средстава.

"Из свих досадашњих релевантних јавних иступа носилаца законодавне и извршне власти, као и бројних представника привредне и академске заједнице, евидентно је да средства која ће бити прикупљена од повећања акциза на гориво морају бити искључиво намијењена и усмјерена на изградњу ауто-путева и путева у БиХ", истакао је Звиздић.

Он је навео да једино тако дефинисана намјена средстава ствара потребну претпоставку и отвара реалне могућности за усвајање закона.

"Акцизе су покренуте због изградње ауто-путева и путева, с намјером покретања новог инвестиционог циклуса, повећања укупне конкурентност и стварања могућности за отварање нових радних мјеста", нагласио је Звиздић.

Он је додао да сви истински заговорници нових инвестиција за изградњу путева очекују да Закон о акцизама буде одраз таквих развојних идеја и планова.

Извор: СРНА