latinica  ћирилица
05/10/2017 |  11:01 ⇒ 11:02 | Аутор: РТРС

Малешевић честитао Свјетски дан учитеља

Министар просвјете и културе Републике Српске, Дане Малешевић, честитао је учитељима, наставницима и професорима у основним и средњим школама у Српској 5. октобар - Свјетски дан учитеља, истичући да је за квалитетно образовање од кључне важности однос заснован на повјерењу и међусобном уважавању наставника и ученика.
Дане Малешевић - Фото: РТРС
Дане МалешевићФото: РТРС

Малешевић је нагласио да ни у времену највећих технолошких достигнућа, учитељски позив није изгубио на својој важности, него напротив, квалитет односа са учитељем често одређује учеников однос према школи, саопштено је из ресорног министарства.

"Свјесни важности улоге коју имају у животу сваког дјетета, учитељи и наставници са много пажње и љубави настоје да науче младе нараштаје животним лекцијама, али и да им пренесу знања неопходна за њихово израстање у стручњаке, који ће градити будућност нашег друштва", наведено је у честитки.

Он је навео да посвећеност просвјетних радника одговорном позиву васпитања и образовања младих чини овај посао часним и изузетним.

"Уз искрену захвалност на стрпљењу, труду и посвећености са којом свакодневно обављају овај одговоран посао, свим просвјетним радницима желим много успјеха на личном и професионалном плану, те да и даље буду важна подршка младима на њиховом путу одрастања и стицања нових знања", поручио је Малешевић у честитки.

Свјетски дан учитеља обиљежава се сваке године 5. октобра у више од сто земаља свијета. Прогласио га је УНЕСКО 1994. године у помен на исти датум 1966. године када је потписана Препорука о статусу учитеља. Циљ Свјетског дана учитеља је подршка учитељима да и даље испуњавају потребе будућих генерација, те да добију друштвену важност коју заслужују.

Извор: СРНА