latinica  ћирилица
26/10/2017 |  10:06 ⇒ 21:46 | Аутор: РТРС

Хапшења у Републичкој управи за геодетске и имовинско-правне послове! (ВИДЕО)

Припадници Управе за организовани и тешки криминалитет МУП-а Републике Српске у јутарњим часовима лишили су слободе помоћника директора Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове Српске (РУГИП) Александра Деурића, шефа Подручне јединице РУГИП-а Бањалука Драгана Груловића и стручну сарадницу Жељку Милинковић, сазнаје РТРС.
Републичка управа за геодетске и имовинско-правне послове РС - Фото: РТРС
Републичка управа за геодетске и имовинско-правне послове РСФото: РТРС

Истрага коју полицијски службеници воде са Републичким тужилаштвом у вези је са незаконитостима и злоупотребама приликом обављања послова из надлежности РУГИП-а, саопштено је из МУП-а Републике Српске.

Након завршене криминалистичке обраде, лица ће у законском року бити предата у надлежност Републичког тужилаштва.

Деурић, Груловић и Милинковићева ухапшени су јутрос на радном мјесту у РУГИП-у.

Незванично, све се обавило у тајности. Припадници полиције били су у цивилу и радници нису били свјесни да је акција у току.

Према нашим сазнањима,Груловић је раније удаљен са радног мјеста, а против њега је у току дисциплински поступак због злоупотребе печата и меморандума.

Сазнајемо да се акција односи на више предмета из надлежности Подручне јединице РУГИП-а Бањалука и да је случај повезан са случајем Мирка Стојчиновића који је 3.јула приведен због сумње да је злоупотријебио службени положај или овлашћења, при чему је оштетио Град Бањалуку за вишемилионски износ.

Бивши замјеник правобраниоца Републике Српске у Бањалуци Мирко Стојчиновић тада је ухапшен у својој канцеларији у згради Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове у Бањалуци, гдје је обављао функцију помоћника директора Управе.

Министар унутрашњих послова Српске Драган Лукач тада је потврдио да истрага има везе са злоупотребом овлаштења у предметима 'Наш дом' и 'Грађа' и најавио наставак рада и по другим предметима у вези са наведеним лицем.

Подсјећамо, 26. јула ухапшен је и Борислав Јеличић, који је Стојчиновића наслиједио на функцији замјеника правобраниоца Републике Српске у Бањалуци, под сумњом да је починио незаконитости и злоупотријебио службени положај и овлашћења у оквиру предмета "Пољопривредна школа".

Републичка управа за геодетске и имовинско-правне послове подржава активности Министарства унутрашњих послова  Републике Српске, Републичког тужилаштва и других надлежних органа у сузбијању свих облика криминала и корупције.