latinica  ћирилица
31/10/2017 |  12:41 ⇒ 15:38 | Аутор: РТРС

Синдикат образовања о уједначавању коефицијената

Осим уједначавања платних коефицијената запослених у образовању, науци и култури са осталим буџетским корисницима и исплата дуговања на основу споразума и извршне судске исправе, била је тема конференције за новинаре овог гранског синдиката.
Синдикат образовања прес - Фото: РТРС
Синдикат образовања пресФото: РТРС

Драган Гњатић, предсједник синдиката образовања, науке и културе Републике Српске  подсјетио је да је уједначавање коелфицијената било и на дневном реду састанка са министром просвјете и културе, Даном Малешевићем, током прошлог љета. Због тога од Владе Српске тражи да се ово питање стави на дневни ред. Каже да су спремни да размотре све могуће опције, укључујући и разне облике синдикалне борбе али да се надају да ће преговорима доћи до рјешења проблема.

Министар просвјете и културе, Дане Малешевић, истиче Гњатић, преговарачком тиму синдиката обећао је да ће ово питање бити изнесено на органима Владе Српске и да ће настојати да се постигне одговарајуће рјешење овог проблема.

Гњатић је поставио и питање у вези са промјеном Закона о раду на основу социјалног дијалога или ће, како је рекао, правилници о раду замијенити посебне колективне уговоре.

Извор: М. Вујиновић/РТРС