latinica  ћирилица
25/11/2017 |  21:53 | Аутор: РТРС

Награда за агенцију СРНА на Нишком сајму књига

Награду "Пресад мудрости" за комплетну продукцију на овогодишњем Сајму књига и графике у Нишу добила је издавачка кућа "Пчелица" из Чачка.
СРНА (илустрација) -
СРНА (илустрација)

Награду за највриједнију едицију добила је издавачка кућа "Прометеј" из Новог Сада за едицију "Србија 1914-1918", а за најбоље појединачно издање награђен је "Вулкан" из Београда за књигу "Културно благо Србије у 1.000 слика".

Награда "Иницијал" за ауторски допринос умјетности или науци додијељена је за књигу "Тајни интерес" аутора Бојана Јовановића у издању Завода за уџбенике из Београда.

Истоимену награду за дјело које афирмише књигу у ужем или ширем смислу добила је Александра Новаков за књигу "Дело српске просвете", а "Иницијал" за дјело које спаја садашњост и будућност књига "Лечење духовних болести" француског аутора Жан Клод Ларшеа у издању Центра за црквене студије из Ниша.

Организатор Сајма књига - Нишки културни центар саопштио је данас да су признање за естетски третман књиге добили Центар за црквене студије из Ниша за комплетну продукцију, издавачка кућа "Прометеј" за технолошки третман, а "Енглиш блок" из Београда за интермедијални третман дјела "Океанологија".

Новинска агенција Републике Српске /СРНА/ једини је издавач из Републике Српске добитник награде на Сајму књига и графике у Нишу.

Срна је 2003. године за књигу "Дневник ратног хирурга" Миодрага Лазића добила награду "Иницијал".

Нишки сајам књига затвара се 29. новембра.

Извор: СРНА