latinica  ћирилица
28/11/2017 |  14:39 ⇒ 20:16 | Аутор: РТРС

Мектићев савјетник напао тржишног инспектора (ВИДЕО)

Бивши начелник општине Рогатица и садашњи савјетник Драгана Мектића, министра безбједности БиХ, Томислав Пухалац, физички је напао тржишног инспектора Општине Рогатица, Дарка Жижовића.
Мектићев савјетник напао тржишног инспектора - Фото: РТРС
Мектићев савјетник напао тржишног инспектораФото: РТРС

Бивши начелник општине Рогатица и садашњи савјетник Драгана Мектића министра безбједности БиХ, Томислав Пухалац, физички је напао општинског тржишног инспектора у Дарка Жижовића. Инцидент се догодио испред зграде општине. Жижовић каже да је брутално нападнут и да страхује за своју и безбједност породице. Пухалац се брани да је само реаговао на увреде.

На видео снимку су бивши начелник Рогатице и садашњи члан Мектићевог кабинета, Томислав Пухалац, и тржишни инспектор општине Рогатица Дарко Жижовић. Пухалац је, каже Жижовић, без икаквог повода вербално, а потом и физички, на њега насрнуо. Читава породица је, каже, у шоку.

"На снимку се јасно види да ме је прво узео за руку, и рекао - хоћеш сада да те овдје истучем. Ја сам се некако отргао, а он је затим пљунуо, а ја сам узвратио. Тада је почео да ме туче. Вјерујте да сам забринут за моју и безбједност моје породице. Ако вас такав човјек пред општином, пред камерама, нападне - шта да очекујете...”, прича Жижовић.

Жижовић трвди да га је Пухалац малтретирао и док био на челу општине Рогатица. Бивши начелник и садашњи савјетник министра безбједности изјаво је да жали због, како каже, инцидента и тврди даје он жртва Жижовићевих увреда.

"По мом изласку из банке излази човјек из кладионице и иде иза мојих леђа и добацује. Ја се поздрављам са другим човјеком, он ме чека да би наставио са малтретирањем и добацивањем. Тада долази до тог нагуравања и то се види на снимку. Не види се никакво ударање и повреде”, изјавио је телефоном Пухалац.

Ипак у Полицијској управи Источно Сарајево потврдили су нам да је пријављено кривично дјело. Обавијештен је тужилац, а констатовано је и да Жижовић има повреде главе у предјелу ока.

Славко Жижовић је отац троје дјеце - првих тројки рођених у фочанској болници.