latinica  ћирилица
03/01/2018 |  13:31 | Аутор: РТРС

На новогодишњим концертима у Бањалуци више од 30.000 посјетилаца

Новогодишњим концертима који су три вечери организовани на Тргу Крајине у Бањалуци присуствовало је више од 30.000 становника овог града и туриста из земаља региона, прве су процјене бањалучке Полицијске управе, саопштено је из Градске управе.
Бањалука - дочек Нове године 2018. - Фото: СРНА
Бањалука - дочек Нове године 2018.Фото: СРНА

Према тим процјенама, додају из Градске управе, највећи број грађана окупио се у новогодишњој ноћи кад је на Тргу било око 20.000 посјетилаца, међу којима велики број страних гостију, доминантно словеначких туриста.

Први пут ове године забиљежен је велики број групних туристичких посјета из Словеније, што се, између осталог, како наводе из Градске управе, приписује снажној маркетиншкој кампањи уочи Нове године, која је била посебно усмјерена према овој држави.

Велики број посјетилаца који су током тродневне прославе уживали уз музику Иване Петерс, Сергеја Ћетковића, Николе Роквића, "Лексингтон бенда", Џенана Лончаревића и Тонија Цетинског, показао је да је Бањалука начинила квалитетан искорак у организацији прославе новогодишњих празника.

Након овог дочека, наводе из Градске управе, Бањалука је сигурно постала један од препознатљивих градова у региону и туристичких одредишта у која људи радо долазе.

Из градске Туристичке организације наглашавају да су сви смјештајни капацитети у граду били попуњени и да се тражила соба више током празника.

Из Градске управе наводе да је први пут пребукираност капацитета била толика да су надлежни из Туристичке организације уочи новогодишње ноћи били затрпани молбама туриста који су у Бањалуку дошли без резервисаног смјештаја.

Из Одсјека за послове цивилне заштите истичу да током прославе није забиљежен ниједан инцидент и да је све прошло у најбољем реду и миру.

Регистровани су само мањи спорадични инциденти као што су бацање петарди и паљење контејнера.

Комунални полицајци су били активни, а забиљежене су 183 контроле током празника.

Дежурни љекари у Служби хитне медицинске помоћи прегледали су током три дана празновања укупно 453 пацијента, од чега су 85 биле кућне посјете.

Концертом Иване Петерс и Сергеја Ћетковића на Тргу Крајине, Бањалука је 30. децембра почела да прославља улазак у 2018. годину.

У новогодишњој ноћи, 31. децембра, одржан је концерт Лукијана Ивановића, Николе Роквића и "Лексингтон бенда", док су првог дана нове 2018. године посјетиоце забављали Џенан Лончаревић и Тони Цетински.

Извор: Срна