X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
10/01/2018 |  16:34 | Извор: РТРС

Влада Хрватске интервенисала – ЕП почиње у петак

Европско првенствно у рукомету у Хрватској ипак ће се одржати како је и планирано, потврдио је хрватски министар финансија Здравко Марић.
ЕП у рукомету - Фото: РТРС
ЕП у рукометуФото: РТРС

'Загребачки холдинг', односно Влада Хрватске платила је сва дуговања, али с кашњењима и у ратама, супротно оном што је било предвиђено заједничким споразумом и уговором о закупу из 2007. године.

Компанија 'Ингре', која је градила загребачку Арену, запријетила је загребачким властима и Влади Хрватске да неће дозволити почетак ЕП у петак уколико се не измире дуговања у висини од 1.500.000 куна (200.000 евра).

Првобитни партнер није ни био Загребачки холдинг, него Влада и Град Загреб који су у осмој години кориштења имали право да откупе Арену. Нису га искористили, па је закуподавац примијенио индексацију за претходних седам година.

Такође, 'Ингра' тражи и повраћај депозита од 17.500.000 куна (2.350.000 евра) јер јавни партнери нису на вријеме извршавали своје обавезе.

Ипак, општа оцјена у Хрватској јесте да ће Хрватска и Србија, по плану, у петак од 20.30 у Сплиту отворити такмичење на Европском првенству.

Извор: Б92