latinica  ћирилица
12/01/2018 |  15:08 ⇒ 19:36 | Аутор: РТРС

Част отаџбине: 9. јануар ће се заувијек славити у српском народу

Удружење Част отаџбине саопштило је данас да ће се 9. јануар заувијек славити у српском народу, због оних који су положили животе за нашу слободу.
Удружење Част отаџбине (фото: facebook.com) -
Удружење Част отаџбине (фото: facebook.com)

"Света прича о Дану Републике је прошла Величанствено са великим В, како и треба. Наша је обавеза да се односимо према светим стварима и догађајима како Бог заповиједа, а пошто многи нису баш најсигурнији шта то значи, потребно је рећи и сљедеће- за вијек вијекова 9. јануар ће се славити у српском народу, због оних који су положили животе за нашу слободу и због примјера да саборност увијек даје резултат без обзира на снагу непријатеља", наводи се у саопштењу.

Из овог удружења наводе да је прука предсједника Српске Милорада Додика да је слобода, као путоказ у бесконачност, једино могућа у српској држави.

"Предсједник то изговара са легитмним правом јер су његова дјела на очувању Српске такође величанствена. Репрезентација превјереника не посустаје у извршавању преузетих обавеза и наставља са планираним урушавањем институција Републике Српске, јер према њима, довољно је направити свечану академију и не гурати прст у око другима. Тако говоре неслободни људи који примају задатке од страних амбасадора, а онда им се почну привиђати пара једенице", наводи се у саопштењу.

Из Удружења наводе да "горак укус медијских лажи спин мајстора, неће поколебати истинско баштињење славне српске војне традиције".

"Ни Дан, ни слава Републике Српске није спријечила преверника Здравка Крсмановића да на дан славе као гост федералних медија упути позив западним пријатељима из Европе да се прикључе САД-у и да уведу санкције предсједнику Републике Милораду Додику. Самим тим онемогуће кретање предсједника у Европу. Његов наступ и говор изражавао је бијес и љутњу на европску администрацијуи високог представника. Разлог његовог бијеса и љутње је што европска администрације не слиједи САД и не блокирају све активности, кретања и имовину предсједника Републике Милорада Додика", наводи се.

"Али зато Крсмановића у блаћењу Републике Српске прати "неуморни" Црнадак. Наговјештај могућег доласка америчког дипломате Брајан Хојта Јиа за амбасадора САД-а у БиХ, а са надом да ће бити ефикаснији у спровођењу санкција и кажњавању легално изабране власти у Републици Српској, Црнадак му је пожелио добродошлицу и описао га као дипломату великих способности и дипломатског умијећа. За свој наступ бирао је ријечи цијенећи шта би г-дин Хојт волио да чује", наводи се у саопштењу.

Из Удружења додају да "можда наговјештај доласка страшног `Брус Јиа` отјера и `накнадно мурдог` Иванића са свечане ложе и праћења параде".

"Медијско присуство Иванића тог дана допунила је БН-телевизија кроз емитовање скраћених интервјуа њега и Шаровића. Та телевизија их је представила као складан, усаглашен и уигран двојац, да ли за српске или Бакирове гласаче. Бакирове гласаче и федералне медије придобили су истрајном борбом за БиХ институције, њене надлежности као и проширење истих. Према Шаровићу Бошњаци гаје додатне симпатије, због његових гестикулација рукама које допуњују значење његових неразумних ријечи, што их подсјећа на манире Рахметли Алије. Говедарица неће имати шансе за кандидатуру поред ових политичких вукова. Ако узмемо у обзир наступе све вјештијег и свестранијег политичара Миломира Савчића са изграђеном инфраструктуром и пијаном амбицијом и Брајан Хојт Ји ће тешко усагласити кандидате и одредити прву екипу за одсудну утакмицу Савеза за промене", наводи се у саопштењу.

Из Удружења Част отаџбине наводе да је "публика увијек додатни играч коју је СзП својом прљавом игром већ давно изгубио и која неће ни уз бесплатне карте да улази на њихов терен и готово сигурно се групише на страни бораца за очување Републике Српске".

"Прогноза је јасна Република Српска и њене иституције су трајне и непобједиве", наводи се у саопштењу.