latinica  ћирилица
12/01/2018 |  15:22 ⇒ 17:30 | Аутор: РТРС

Жељко Тепавчевић нови предсједник Конфедерације синдиката Српске (ВИДЕО)

Жељко Тепавчевић из синдикалне организације Рудника и Термоелектрана Гацко, нови је предсједник Конфедерације синдиката Републике Српске, одлучено je на Изборној скупштини одржаној у Добоју.
Жељко Тепавчевић - Фото: РТРС
Жељко ТепавчевићФото: РТРС

Тепавчевић је као једини кандидат за ову функцију наслиједио дугогодишњег предсједника Конфередарције синдиката Обрада Белензаду, који ће убудуће обављати функцију потпредсједника. 

Циљеви овог синдиката су јачање организационе структуре, побољшање права радника, потписивање општег колективног уговора и остваривање боље сарадње са Владом, министарствима и инспекторатима.

"Основни наш задатак и циљ јесте потписивање општег колективног уговора као и равноправан положај Кoнфедерације синдиката у Економско социјалном савјету и осталим одборима чији оснивач је Влада или Народна скупштина, превасходно ту мислим на одборе за заштиту и здравље на раду", истакао је Тепавчевић.

"Не чека га баш лагодно вријеме. Мислим да ово турбулентно вријеме до сада од оног несретног закона о раду и Скупштине, па колективних уговора који не постоје и плате од које се не може живјети. То ви у медијима знате, јер нису ни код вас баш бајне. Ми ћемо инсистирати и даље да мора држава обезбиједити услове да радник од плате мора моћи живјети", додао је потпредсједник Конфередације синдиката Републике Српске Обрад Белензада.