latinica  ћирилица
12/01/2018 |  15:38 ⇒ 14/01/2018 | 08:37 | Аутор: РТРС

Цвијановић: Још једно типско саопштење ПДП-а (ВИДЕО)

Из ПДП-а позвали су премијерку Жељку Цвијановић да одговори на низ питања, између осталог и о, како у саопштењу наводе, рекордној задужености Српске, одласку младих и лошој демографској слици. Цвијановићева је тај потез оцијенила као покушај да се скрене пажња са чињенице да нису присуствовали свечаном дефилеу поводом Дана Републике, и да такво саопштење не заслужује ширу елаборацију.
Жељка Цвијановић - Фото: РТРС
Жељка ЦвијановићФото: РТРС

Још једно саопштење ПДП-а ироничног призвука. Наводе да је тужно слушати премијерку која сањари да је војни стручњак, те да вјерују да ће се, у интересу народа, брзо пробудити. Ово је ништа друго до скретање пажње, каже предсједница Владе Жељка Цвијановић. 

"То је начин и да се прикрије чињеница да је неформални, а стварни лидер ПДП-а Младен Иванић прошлогодошњи дефиле, у којем су учествовали припадници МУП-а Републике Српске, назвао смијешним, што је неопростиво. И да би све то прикрили, ПДП и данас, као што то чини задњих десет година, врти исту причу о којекаквим пљачкама, криминалу, задужености, пустоши и још којечему", рекла је Цвијановић.

Из ПДП-а траже да премијерка одговори на серију питања и открије ко је, именом и презименом, како тврде, опљачкао буџет Српске, и ко је кривац за криминал и корупцију. Цвијановићева их позива да се, ако већ имају сазнања о криминалним радњама, обрате надлежним институцијама.

"Уосталом, функционери ПДП-а су често спектакуларно најављивали како ће све изгледати другачије кад правосуђе БиХ одради свој посао, откривајући, заправо, да су од правосуђа БиХ очекивали да се обрачунава са онима из Републике Српске које они нису могли да побиједе на изборима. О томе како ко ради на власти упућујем их да провјере са грађанима на изборима", нагласила је Цвијановић.

Премијерка наводи да је опозицији власт у Сарајеву служила за обрачун са грађанима Српске, а нама, додаје, да рјешавамо проблеме; често оне које су они својим блокадама произвели сједећи у сарајевским фотељама, закључила је Цвијановићева.