X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
Хотел Вавилон
09/02/2018 |  15:17 ⇒ 19:02 | Аутор: РТРС

Чубриловић: Руководство Требиња има јасне идеје и визије (ВИДЕО)

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић изјавио је да је Требиње позитиван примјер за друге локалне заједнице и да овај град има руководство са јасним идејама и визијама.
Требиње: Чубриловић - Петровић - Фото: СРНА
Требиње: Чубриловић - ПетровићФото: СРНА

Чубриловић је након састанка са градоначелником Луком Петровићем и његовим сарадницима рекао да му представља задовољство то што је посјетио град на челу са људима који улажу додатне напоре да Требиње буде препознатљива средина у Српској.

Он је навео да томе у прилог говори чињеница да је више од једне петине буџета усмјерено у развојне пројекте, те да су обезбијеђена и друга средства за инвестирање у град.

"Требиње је за Републику Српску по много чему важна локална заједница, која има све предуслове за развој", истакао је Чубриловић.

Он је изразио увјерење да ће планирани пројекти бити реализовани и нагласио да Требиње има пуну подршку Народне скупштине и надлежних министарстава.

Петровић каже да Требиње има добру сарадњу и честу комуникацију са највишим законодавним тијелом Републике Српске.

"Са задовољством смо констатовали да смо усвојили сва акта важна за ову годину, да је буџет од 26 милиона КМ рекордан, без кредитних задужења, да је учешће тог буџета у инвестицијама за ову годину шесет милиона КМ, а да укупне овогодишње инвестиције које су у току износе 36 милиона КМ", додао је Петровић.

Он је рекао да у Требињу постоји и политичка стабилност која је видљива у Скупштини града.

"Имамо стабилну скупштинску већину - 22 одборника од 29, све постижемо скупштинским консензусом", навео је Петровић.

Он је истакао да је Град Требиње посредством Савеза општина и градова Републике Српске иницирао и неколико измјена закона на нивоу Српске и да је једна од њих уврштена у скупштинску процедуру.

"Ријеч је о броју комуналних полицајаца у односу на број становника и очекујемо да Народна скупштина изгласа закон по којем би Требиње, умјесто досадашњих пет, могло да има 10 комуналних полицајаца", нагласио је Петровић.

Извор: СРНА