X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
Хотел Вавилон
14/02/2018 |  10:04 ⇒ 19:35 | Аутор: РТРС

Херојима палим за слободу дугујемо вјечно поштовање и захвалност

Предсједник Републике Српске Милорад Додик честитао је данас свим борцима Српске Дан бораца одбрамбено-отаџбинског рата, поручивши да је дужност и обавеза свих да се чувају тековине одбрамбено-отаџбинског рата и његују сјећање на жртву палих бораца коју су поднијели вођени часним и племенитим циљевима.
Војска Републике Српске - Фото: РТРС
Војска Републике СрпскеФото: РТРС

"Обиљежавајући Дан бораца дајемо путоказ младим покољењима да се никад не заборави херојска борба за слободу и мир у којој данас живимо. Свим борцима Републике Српске и породицама погинулих бораца упућујем најискреније честитке поводом Дана бораца Републике Српске, са најбољим жељама за свако добро", нагласио је Додик у честитки.

Предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић упутила је данас честитку Борачкој организацији Републике Српске и свим некадашњим припадницима војске Републике Српске поводом Дана бораца одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске и Првог српског устанка.

"У име Владе Републике Српске и у своје име, упућујем свим борцима Републике Српске најискреније честитке поводом Дана бораца одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске и Првог српског устанка. Данашњни празник је прилика да се са највећим поштовањем и уважавањем сјетимо оних који су за слободу и мир које данас уживамо, дали највредније што су имали – своје животе. Њихова жртва нас обавезује да, упркос свим изазовима са којима се сусрећемо, чувамо и јачамо Републику Српску, а породицама погинулих бораца, ратним војним инвалидима и демобилисаним борцима пружимо сву могућу помоћ и подршку", наводи се у честитки премијерке Цвијановић.

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић честитао је данас у име Народне скупштине и своје лично име предсједнику Борачке организације Републике Српске генералу Миломиру Савчићу и свим бившим припадницима Војске Републике Српске 15. фебруар, Дан бораца и Дан Првог српског устанка.

"Народна скупштина Републике Српске чиниће и даље све што је у њеној моћи да се развија законодавни оквир којим се обезбјеђује бољи положај бораца и ратних војних инвалида у Републици Српској.  Обиљежавање Дана БОРС-а и Првог српског устанка прилика је да се сјетимо свих оних хероја који су дали животе за слободу српског народа од Првог и Другог свјетског рата до посљедњег - Одбрамбено отаџбинског рата. Свима њима дугујемо вјечно поштовање и вјечну захвалност, јер су за најузвишенији идеал слободу отаџбине и потомака дали највриједније што су имали.  Нека им је вјечна слава и хвала", написао је у честитки предсједник Чубриловић.

Он је свим борцима и ратним војним инвалидима, најзаслужнијим за стварање и опстанак Републике Српске и одбрану српског народа у протеклом Одбрамбено-отаџбинском рату, упутио и искрене жеље за личну срећу и успјех на сваком пољу.