latinica  ћирилица
27/02/2018 |  21:00 ⇒ 21:09 | Аутор: РТРС

"Русија није за рат, она је фактор стабилности и мира"

Русија није за рат, већ је фактор стабилности и мира, како на Балкану тако и у свијету, поручио је замјеник руског амбасадора у БиХ Петар Фролов, прије него што је одржао предавање на тему "Русија као гарант стабилности у свијету", које је одржано у Банском двору у Бањалуци у организацији Актива младих Уједињене Српске.
Предавање у организацији Актива младих Уједињене Српске - Фото: РТРС
Предавање у организацији Актива младих Уједињене СрпскеФото: РТРС

Фролов је говорио о привредној, политичкој и културној сарадњи Русије и Републике Српске. Русија, која се простире од Европе до Азије, не може да не игра важну улогу у међународним односима и да се на основу тога понаша као велика сила.

- Русија, на неки начин, тако утиче и на ситуацију на Балкану, на Блиском истоку и свугдје гдје има своје интересе - рекао је Фролов уочи предавања.

Политичка, економска и културна сарадња Русије и Српске стално јача, поручио је предсједник Актива младих Уједињене Српске, Миле Аљетић.

- Предавање је одржано како би се грађани Српске и Бањалуке упознали са политичким, привредним и културним утицајем Русије на овим просторима и у свијету - рекао је Аљетић.

Предавању су присуствовали предсједник Уједињене Српске Ненад Стевандић, представници организација младих парламентарних партија у Српској.