latinica  ћирилица
28/02/2018 |  07:47 ⇒ 09:06 | Аутор: РТРС

Почиње дводневна обука безбједне вожње на снијегу

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Неђо Трнинић присуствоваће данас почетку дводневне обуке вожње у условима снијега и леда коју Ауто-мото савез /АМС/ Републике Српске и Ауто-мото друштво "Бањалука" организују на картинг стази Аутодрома у Залужанима.
Снијег - Фото: РТРС
СнијегФото: РТРС

Трнинић ће почетку кампање "Возачи, пробајте вожњу на снијегу" присуствовати у 11.00 часова, најављено је из ресорног министарства.

Из АМС је саопштено да вожњу на снијегу могу испробати сви заинтересовани грађани који имају важећу возачку дозволу "бе" категорије и властито регистровано возило, без обзира на дужину возачког стажа и искуство.

У саопштењу се наводи да ће се возити на унапријед припремљеној и обиљеженој картинг стази у кругу залужанске касарне са задатим елементима, а возачи ће имати прилику да тестирају покретање возила из мјеста, вожњу по снијегу и леду по клизавом путу и кроз кривине, нагло кочење и заустављање на залеђеној површини.

Вјежбе ће спроводити стручна лица АМС-а.

Свим заинтересованим возачима биће представљене специјалне наочале које симулирају утицај алкохола на организам и понуђена вожња са њима на картинг стази.

Извор:Срна