latinica  ћирилица
11/04/2018 |  10:22 ⇒ 16:38 | Аутор: СРНА

Пао војни авион у Алжиру, преко 250 погинулих (ВИДЕО)

Алжирски војни транспортни авион срушио се непосредно по полијетању код војне базе Буфарик, тридесетак километара од главног града Алжира.
Пао војни авион у Алжиру (Фото: Twitter) -
Пао војни авион у Алжиру (Фото: Twitter)

То су јавили државна новинска агенција АПС и локалне телевизије.

Према наводима званичника у авиону има више од 250 погинулих, а ту цифру је навео и алжирски државни радио.

Војни извор рекао је да је око 100 војника било у срушеном авиону, пренијела је агенција Франс прес а за агенцију АП је алжирски званичник рекао да има више од 100 мртвих.

"Има више од 100 мртвих, не можемо да кажемо тачно колико у овом тренутку", рекао је за АП Мохамед Ашур, главни портпарол агенције за цивилну заштиту за АП. Он је рекао да су у авиону били војници. За сада није познат узрок несреће.

Алжирско министарство одбране је саопштило да се војни авион срушио убрзо послије полијетања на поље у сјеверном Алжиру. Министарство није навело број настрадалих али је изразило саучешће породицама жртава, преноси агенција АП.

Телевизије преносе снимке летјелице у пламену.

Агенција АПС наводи да летјелица типа Иљушин-76 кренула за Бешару југозападном Алжиру. Како је рекао портпарол Ашур летјелица је тек полетјела када се догодила несрећа а планирано је да направи једно слијетање прије Бешара у Тиндуфу, у јужном Алжиру.

Војни извор је рекао за Франс прес да та летјелица совјетске и затим руске производње може да превезе и више од 120 путника.

Службе за хитне интервенције послате су на мјесто удеса.

База Буфарик налази се у северном Алжиру близу Средоземног мора, око 30 километара од главног града Алжира.