latinica  ћирилица
26/04/2018 |  14:07 ⇒ 14:39 | Аутор: СРНА

ФБиХ није сагласна са расподјелом прихода од путарине

Министарство финансија Републике Српске саопштило је данас да Влада Федерације БиХ /ФБиХ/ није сагласна са досадашњим начином расподјеле прихода од путарине ради чега врши притисак да се измијени начин расподјеле, што би ишло на штету Републике Српске.
Министарство финансија Републике Српске - Фото: илустрација
Министарство финансија Републике СрпскеФото: илустрација

"За чланове Управног одбора /УО/ Управе за индиректно опорезивање БиХ /УИО/ из Републике Српске, као и за Владу Српске, прихватљиви су материјали који је доставио предсједавајући УО УИО БиХ Вјекослав Беванда за 29. сједницу Управног одбора у вези са одлуком о расподјели прихода од путарине и извршења пресуде Суда БиХ по тужби Републике Српске, те сматрамо да су постојали сви услови за доношење одговарајуће одлуке", наводи се у саопштењу.

Из Министарства финансија Републике Српске истичу да је спровођење судских одлука за Владу Републике Српске обавезујуће, а чланови УО УИО из Републике Српске су били спремни да подрже приједлог одлуке који је доставила УИО.

"Када је ријеч о постизању сагласности о оба питања, Министарство финансија очекује конструктиван став из ФБиХ у УО УИО, како се не би наставила блокада средстава намијењених за изградњу путева и ауто-путева", додаје се у саопштењу.

Сједница УО УИО БиХ, која је била заказана за сутра у Мостару, одгођена је до даљег јер је предсједавајући УО Вјекослав Беванда информисан да нема сагласности представника ентитета о кључним питањима, саопштено је данас из УИО.