X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
1411
16/05/2018 |  18:49 ⇒ 19:38 | Извор: Вечерње новости

Арбитру Срђану Обрадовићу одређен притвор од 30 дана

Арбитар Срђан Обрадовић саслушан је у Јагодини гдје је негирао да је злоупотребио службени положај, послије чега му је одређен притвор од 30 дана.
Срђан Обрадовић (Фото: StarSport) - Фото: РТРС
Срђан Обрадовић (Фото: StarSport)Фото: РТРС

Такву одлуку судија је донио на приједлог тужиоца Посебног одјељења за борбу против корупције Вишег јавног тужилаштва у Новом Саду, по чијем налогу је прије три дана делилац правде и ухапшен у Јагодини.

Арбитар, који се сумњичи да је злоупотребио службени положај у окршају Спартака и нишког Радничког у Суботици, пред тужиоцем је изнио своју одбрану у присуству чак три браниоца која је ангажовао, а притвор му је одређен због опасности да би боравком на слободи могао да утиче на свједоке и даљу истрагу која слиједи.

Према незваничним сазнањима Новости, Обрадовић је пред тужиоцем порицао да је починио дјело за које се терети и навео да није фаворизовао домаћине меча, фудбалере суботичког Спартака. Шта је још рекао, засад нико не жели да каже, истичући да се у овој фази поступка не може износити више детаља, јер предстоје саслушања свједока и одређена вјештачења.

Он је претходно у полицији, како сазнајемо, такође све негирао, а наводно се правдао да је случајно направио грешку када је досудио пенал за Спартак на недјељној утакмици са Радничким из Ниша.

Обрадовићево саслушање у новосадском тужилаштву је трајало неколико сати, а на њега је доведен из Јагодине, гдје је прије три дана и ухапшен по налогу новосадског Вишег јавног тужилаштва. Послије саслушања, фудбалски судија је из зграде новосадског суда одведен у притвор Окружног затвора на Клиси.