latinica  ћирилица
25/05/2018 |  08:21 ⇒ 16:17 | Аутор: СРНА

Први "Пецка аутдор фестивал"

У селу Пецка, код Мркоњић Града, данас је почео први Пецка аутдор фестивал, чији је циљ промоција брдског бициклизма, активног живота, здравих навика и породичних окупљања у природи.
Пецка фестивал - Фото: Facebook
Пецка фестивалФото: Facebook

Организатор фестивала Борислав Марић рекао је да фестивал промовише и природна богатства Пецке, те да је намијењен свима који желе себи и својој породици приуштити цјелодневни боравак у природи, уз учешће у разноврсним спортско-рекреативним активностима.

Марић је додао да ће сутра бити одржан Пецка XЦМ маратон, а у недјељу, 27. маја, бројне активности прилагођене свим узрастима у Дану за активну породицу.

"Пецка XЦМ маратон је спортски догађај који окупља рекреативце и монт-бајк професионалце који се такмиче за националне и бодове Међународне бициклистичке уније", рекао је Марић и додао да ће на фестивалу бити отворен "Зелени маркет" и сајам бициклистичке опреме.

Директор трке Пецка XЦМ маратон Владимир Куваља нагласио је да ће се на овом важном спортском догађају такмичити монт-бајк бициклисти из региона у покушају да освоје бодове који ће им помоћи да се приближе испуњавању норме за Љетне олимпијске игре 2020. године у Токију.

На фестивалу ће наступити бањалучки музичари, а у посјети ће бити и представници Конфуцијевог института Универзитета у Бањалуци, који ће припремати традицонална кинеска јела, саопштено је из Министарства просвјете и културе Српске.

Директор Туристичке организације Републике Српске Нада Јовановић изразила је задовољство што Српска добија још једну репрезентативну манифестацију која чини видљивијом републичке природне и туристичке потенцијале.

"Пецка аутдор фестивал" биће реализован уз подршку компаније М:тел, Туристичке организације Републике Српске, Туристичке организације Бањалука, општине Мркоњић Град и бројних спонзора.