latinica  ћирилица
04/06/2018 |  08:23 | Аутор: Независне

Вориорси са 2:0 у Охајо, Кари срушио рекорд Реја Алена

Кошаркаши Голден Стејт Вориорса побиједили су Кливленд Кавалирсе резултатом 122:103 у другом мечу финалне серије НБА лиге.
НБА - Фото: илустрација
НБАФото: илустрација

Вориорси су до 2:0 у серији дошли далеко лакше него у првом мечу, који су добили тек послије продужетка (124:114), па пред пут у Охајо могу да буду задовољни што ривалима из Кливленда нису дозволили брејк.

Није било у редовима тима из Оукланда Андреа Игодале због повреде, али су шампиони НБА лиге и поред тога од почетка до краја меча били у резултатској предности, до које су долазили одличном игром у нападу.

Кавси су у неколико наврата, нарочито у трећој четвртини, успијевали да смање заостатак, али су расположени Вориорси баш у тим моментима додавали гас и на крају убједљиво славили.

Најефикаснији у побједничкој екипи био је Стеф Кари са 33 поена, 9-17 за три, уз седам скокова и осам асистенција. Сјајни плеј Голден Стејта се послије "мирне" треће четвртине разгоропадио у посљедњој дионици, посебно у шуту за три, па је оборио и рекорд Реја Алена са девет тројки на једном мечу финалне серије НБА лиге. Ален је остао на осам.

Карија је у побједи Вориорса пратио Кевин Дурент са 26 поена, девет скокова и седам асистенција, Клеј Томпсон је убацио 20 поена, а Џавал Мекги 12, а Шон Ливингстон десет.

Иако је деловао уморно Леброн Џејмс је се 29 поена, 13 асистенција и девет скокова био најбољи у тиму Кавса, па је престигао Карима Абдула Џабара на вјечној листи поентера у НБА финалима. Први је Џери Вест са 1679 поена, Леброн је други са 1327, а Џабар трећи са 1317.

Кевин Лав је за Кливленд постигао 22 поена, уз десет скокова, Џорџ Хил је убацио 15, а Тристан Томпсон 11 поена.

Наредни меч финалне серије се игра у Кливленду, у ноћи између сриједе и четвртка од 3,00 по средњеевропском времену. Директан пренос је на Спорт Клубу 1.