X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
Хотел Вавилон
11/07/2018 |  16:03 ⇒ 16:04 | Аутор: СРНА

Португал- Ухапшено неколико десетина бајкера

Неколико десетина чланова мото-клуба "Анђели пакла" ухапшено је у рацијама широм Португалије, у којима је учествовало више од 400 полицајаца, укључујући припаднике антитерористичке јединице, саопштено је из полиције.
Бајкери - Фото: klix.ba
БајкериФото: klix.ba

У саопштењу се наводи да су рације на 80 локација услиједиле након истраге о активностима међународне бајкерске групе у Португалији, уз напомену да су неки од чланова "екстремно опасни" и да имају обиман досије и велико искуство на пољу насилног организованог криминала.

Рације су извршене на око седам дана пред годишње окупљање моториста у Фароу, на југу Португалије, гдје се сваке године окупи на хиљаде бајкера из цијеле Европе.

Полиција спроводи истрагу о нападу чланова "Анђела пакла", од којих су неки странци, на супарничку бајкерску банду и њихове неонацистичке савезнике, који се догодио у марту у близини Лисабона.

Власти вјерују да је напад, у којем је у ресторану у близини португалске пријестонице повријеђено неколико људи, дио борбе за контролу тржишта противзаконитог оружја и трговине наркотицима.

Из клуба нико није био доступан да прокоментарише наводе полиције.

Мото-клуб "Анђели пакла", који је основан у САД 17. марта 1948. године, активан је широм свијета, а огранак клуба у Португалији основан је 2002. године.