latinica  ћирилица
23/07/2018 |  14:23 ⇒ 14:23 | Аутор: РТРС

Јовић упутио критике Министарству пољопривреде

Члан одбора за пољопривреду СДС Предраг Јовић данас је у Бијељини упутио критике на рачун Министартсва пољопривреде Републике Српске истакавши да су пољопривредни произвођачи омаловажени кроз посљедње подстицаје ресорног министарства за набавку пољопривредне механизације.
СДС Бијељина - Фото: РТРС
СДС БијељинаФото: РТРС

Он је навео да је једини критеријум за додјелу средстава од милион марака биода су пољопривредници регистровани,а да је из Министарства јављено "одређеним људима" да документе за ове подстицаје предају у пошти тачно у седам сати.

- Тако је њих 81 који су то урадили и добило подстицаје док је 300 пољопривредника остало без подстицаја - рекао је Јовић. Чланови Одбора за пољопривреду СДС траже да сви пољопривредници који су предали документе и испуњавају услове добију средства за капиталне инвестиције односно за набавку механизације речено је на конференцији за новинаре СДС у Бијељини.

Откупна цијена и подстицајна средства Министарства пољопривреде за овогодишњи род пшенице нису задоваљавајући рекао је такође члан Одбора за пољопривреду СДС Драган Стајић јер пшеница која иде за сточну храну нема право на подстицај од пет пфенинга.

Иако нису задужени за подстицајна средства Градска управа у Бијељини и Аграрни фонд донијели су Одлуку да се додијели 2 пфенинга подстицаја за пшеницу без обзира да ли је за сточну или људску исхрану истакао је Стајић.