latinica  ћирилица
07/08/2018 |  07:29 ⇒ 11:16 | Аутор: РТРС

Цвијановићева са директорима установа културе и руководством Приједора

Предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић разговарала је данас у Бањалуци с директорима Архива Републике Српске, Музеја Српске, републичког Музеја савремене умјетности, Народног позоришта и Народне и универзитетске библиотеке Српске.
Жељка Цвијановић - Фото: РТРС
Жељка ЦвијановићФото: РТРС

Цвијановићева ће данас посјетити Приједор, гдје ће разговарати с руководством града у просторијама Градске управе.

У Влади Републике Српске речено је да је, по различитим основама из Развојног програма и из буџета Републике, до сада у град Приједор уложено скоро 144 милиона КМ, а посредством кредитних линија Инвестиционо-развојне банке пласирано је још око 48 милиона КМ.

У овој години Влада Српске уложиће још око шест милиона КМ за опремање ангио сале у болници "Др Младен Стојановић", те за изградњу спортске дворане Урије, фискултурне сале Основне школе "Вук Караџић" у Омарској, као и за санацију и реконструкцију Основне школе "Доситеј Обрадовић" у Расавицама.

У плану је и изградња ауто-пута Бањалука - Приједор, у дужини од 42 километра. Вриједност овог пројекта који је од изузетног значаја за унапређење и развој Приједора, као и цијеле регије, износила би око 300 милиона евра.