latinica  ћирилица
22/08/2018 |  18:22 ⇒ 18:54 | Аутор: РТРС

Додик: Америчка амбасадорка је острашћена и мијеша се у унутрашња питања!

Само дан након ванредне конференције за медије предсједника Милорада Додика о УСАИД-овим милионима долара за наводно оснаживање независних медија и невладиних организација пред изборе, из америчке амбасаде су реаговали наводећи да је ријеч о теорији завјере. Додик одговорио да је актуелна америчка амбасадорка острашћена и да се мијеша у унутрашње ствари земље!

Додик је истакао да се америчка амбасадорка увијек оглашава и мијеша у унутрашња питања и додаје да је то политика старе Обамине администрације и да то немам никакве везе са садашњом влашћу Доналда Трампа.

"Новац УСАИД-а су увијек овдје ишле кроз Сорошев програм, а тако је и сада. Најчешће се финансирају разни такозвани медији који настоје да прикажу што гору ситуацију овдје и неки појединци који се финансирају овдје како би правили и давали разне информације", рекао је Додик.

Предсједавајући Савјета министара Денис Звиздић каже да је потписивање споразума са УСАИД-ом јачање "државних институција", да је спољна политика у надлежности БиХ и да о томе ентитети не одлучују. Међутим, није додатно појаснио зашто онда споразум није потписао министар иностраних послова, већ министар финансија и трезора.

Предсједник Српске одговара и каже да је БиХ састављена од два ентитета и три конститутивна народа и да све из тога проистиче.

"То што је Звиздић себи умислио, зато и јесу ове четири године пропале. Они су умислили да су неко изоловано острво. Погледајте шта је он све обећао и шта је урадио за четири године. Ништа, изгубили смо четири године. Наравно да ми имамо право да утичемо на то. Ми дајемо легитимитет. Он никад не би био предсједавајући Савјета министара да нису ови 'лузери' из Савеза за промјене одлучили да издају Републику Српску и да њему дају сагласност", истиче Додик.

Видео погледајте и на РТРС Јутјуб каналу: