latinica  ћирилица
07/09/2018 |  08:25 ⇒ 11:31 | Аутор: ТАНЈУГ

Вучић наредио прекид комуникације са албанским и међународним представницима на Космету

Предсједник Србије Александар Вучић наредио је војсци, а затим затражио од полиције и БИА, да прекину сваку комуникацију са полицијом самопроглашеног Косова, Кфором и било којим албанским и међународним представницима који дјелују на територији АП Косово, а поводом његове посјете, сазнаје Танјуг.
Александар Вучић - Фото: Screenshot
Александар ВучићФото: Screenshot

Вучић ће тек вечерас донијети одлуку о могућем одласку на Косово и Метохију, а према Танјуговим сазнањима, међу његовим најближим сарадницима влада потпуна подијељеност по питању одласка у српску покрајину.

Посјета предсједника Србије, раније најављена за суботу и недјељу, изненада је доведена у питање након информација да Приштина намјерава да га спријечи да посјети Газиводе.

Предсједник скупштине самопроглашеног Косова Кадри Весељи изјавио је да може да се догоди да предсједнику Србије буде забрањен улазак на Косово.

- Не знам да ли Вучић долази на Косово, дали смо му дозволу, али деструкцијом стабилности Косова она се доводи у питање. Други разлог, нема због чега да иде на Газиводе и не зна се да ли долази - рекао је Весељи.