latinica  ћирилица
07/09/2018 |  11:20 ⇒ 13:00 | Аутор: СРНА

Част отаџбине: Сачувати мир у Републици Српској

Удружење "Част отаџбине" из Београда позвало је данас грађане Републике Српске да сачувају мир и онемогуће субверзивне дјелатности непријатеља српског народа, који би да спријече демократске изборе.
Част отаџбине (Фото: castotadzbine.rs) -
Част отаџбине (Фото: castotadzbine.rs)

"Част отаџбине" упозорила је да Србе "прати усуд" издаја, које су као посљедицу увијек имале велика страдања српског народа.

Ово удружење је подсјетило да је глас Богића Богићевића, посљедњег члана Предсједништва СФРЈ из БиХ, против увођења ванредног стања који је предложио врх ЈНА, онемогућио да војска заштити уставни поредак Југославије и омогућио распад заједничке државе, грађански рат и страдање народа.

"Да ли је то истражено и адекватно историјски окарактерисано? Да ли је изучено, награђено или кажњено? Зашто Јован Дивјак као Србин официр, окрвави руке и командова у акцији терориста на своје голобраде војнике и уведе нас у рат. Зашто /Мирко/ Пејановић даде легитимитет Алији Изетбеговићу и омогући му маскирање `Исламске декларације` и покушаја њене реализације у БиХ?", наводи "Част отаџбине".

Ово удружење сматра да недореченост и неистраженост тих дјела од историчара и аналитичара рађа "нове Богићевиће, Дивјаке и Пејановиће".

"Да ли су то злочини против уставног поретка, мира и слободе? Да ли имамо за право да их пустимо у заборав?", пита "Част отаџбине".

Ово удружење оцјенило је и да је "врх Савеза за промјене дубоко у издаји интереса Републике Српске и њеног народа" и да "свјесни потпуног пораза очајнички покушавају изазвати `дешавање улице и народа`, злоупотребом свих несрећа, па чак и смрт Давида /Драгичевића/".

"Част отаџбине" оштро је критиковала настојања у којима се, неаргументовано оптужују институције Републике Српске, притом користећи ОБА и Сипу за урушавање институција Српске.

"Покушаја убиства новинара /Владимира/ Ковачевића осуђујемо. Истрагу треба усмјерити и према Сарајеву и страном фактору", истичу из "Части отаџбине".