latinica  ћирилица
07/09/2018 |  13:42 ⇒ 19:33 | Аутор: СРНА

Додик: "Савез за издаје" продукује проблеме

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас у Бањалуци да српски представници који чине власт на нивоу БиХ, умјесто да ради у корист Републике Српске, само продукују проблеме попут прислушкивања званичника Републике Српске и Србије, као и случаја "Прилепин".

- "Савез за издаје" продукује проблеме и погледајте само у континуитету шта су измишљали. Када смо овдје организовали велику прославу и обиљежавање Дана Републике они су измислили паравојне формације, па касније да наша дјеца иду у Русију да се војно обучавају", рекао је Додик новинарима.

Он каже да је "Савез за издају" стално имао негативна питања која су пласирали у региону и свијету.

- Све што су говорили показало се као нетачно. У сваком моменту су игнорисали Републику Српску, па и у случајевима када су морали да реагују и са нама прођу све оно што је на ниво БиХ требало да буде усвојено - додао је Додик.

Он сматра да се "Савез за издају" понаша у складу са паролом коју има, а то је да у Сарајеву свиће, а у Српској да покушају донијети мрак.

- Разумијем начин на који српски члан Предсједништва БиХ Младен Иванић посматра питање прислушкивања званичника Србије и Српске, што ради Обавјештајно-безбједносна агенција БиХ. Још једном ћу га подсјетити да је на тераси хотела у Козарској Дубици предсједник Србије Александар Вучић мени и њему показао радне налоге за прислушкивање руководства Србије и Српске. Иванић је био видно узбуђен, видио је све и прочитао - нагласио је предсједник Српске.

Он је напоменуо да се уз помоћ Срба у ОБА дошло до наведног налога.

- Иванић упорно пита да ли има неки доказ. Па нека демантује да му је Вучић све показао, нека каже да није, ево тврдим да јесте, јер је прочитао јасно и гласно да ОБА отвара оперативни налог за истраживање руководства Србије и Српске. Није чудно да тајне службе свашта раде, али јесте да се то ради против Српске и Србије и да у томе учествују српски кадар и то треба објаснити - закључио је Додик.