latinica  ћирилица
08/09/2018 |  14:20 ⇒ 14:40 | Аутор: РТРС

Послије пада маски народ под заставом Српске

Неколико мјесеци уназад смо перманентно истицали колико је угрожен опстанак Републике Српске. Писали смо о залагању и настајању Бакира Изетбеговића, његове СДА и ОБА на челу са Османом Мехмедагићем, званим Осмица, на развлашћивању Дејтонске Републике Српске и стварању унитарне БиХ, истиче удружење "Част Отаџбине".
Лого "Част отаџбине" - Фото: Screenshot
Лого "Част отаџбине"Фото: Screenshot

 У Федерацији БиХ најбоље функционише мржња према Републици Српској. Бакир управља намјенском производњом у ФБиХ, а произведено наоружање и муницију стокира широм територије државне заједнице БиХ за како он каже "Злу не требало". ОБА-у је учинио својом приватном агенцијом, а Мектића и Осмицу за своје одане сараднике на извођењу разних субверзивних активности према Републици Српској. Нисмо сигурни да ли су Мирко Шаровић и Александра Пандуровић стално запослени у овој агеницији или раде хонорарно. Оружане снаге БиХ, или онај бошњачки дио, њему одан, користи такође у приватне или страначке сврхе, као што је увеличавање свечаности у вријеме подизања споменика погинулим шехидима у протеклом рату, посебно на територији Републике Српске.

Организује прислушкивање спрских предсједника и других функционера у Србији и Српској, а онда нас Драган Мектић убјеђује да то није истина, јер му је тако рекао Осмица. То значи да је над Осмицом једина контрола Бакир. Организују класичне војне кампове у којима изводе бојева гађања, а министру Мектићу они нису пријетња, као што је дјечији камп на Златибору "пријетња по безбједност БиХ". Њихов главни циљ је срушити МУП Републике Српске, а Милорада Додика спријечити да буде изабран за члана Председништва БиХ, јер су свјесни да је његовим доласком у Сарајево крај њиховим субверзијама. За Бакира - Дејтон није рјешење за БиХ, а БиХ није завршен пројекат све док постоји Република Српска, коју треба срушити и претворити у Бакирову прћију.

Лидери СзП, на челу са "неконфликтним" идеологом Младеном Иванићем, минимизирају свако упозорење српских патриота о угрожавању Републике Српске и чак га извргавају иронији и подсмјеху.

Свесрдну помоћ Бакиру и његовој клики, у нападима на институције Републике Српске и њен интегритет, пружају лидери СзП и министри у СМ БиХ из српског народа. Најбезочнији у тим нападима и пласирању лажи и неистина о Републици Српској је врли министар безбједности ДРАГАН МЕКТИЋ. Кад изнесе неку неистину, а то ради свакодневно, одмах каже да о томе не може више рећи, јер је то наводно повјерљиво, и за њега је завршена прича. Ово је типичан примјер једне од метода специјалног рата уперен против Републике Српске. Једна од таквих неистина је тајни састанак Милорада Додика, Емира Кустурице и руског књижевника Захара Прилепина, у Андрићграду. Са Осмицом прави црне листе о забрани уласка, патриота и пријатеља Републике Српске, на територији БиХ, јер су они "опасни" по безбједност Бих.

Лично подржава протесте који организују МИ-6 и ЦИА, заједно са СзП, али је срећа што их је народ прозрео и не испуњава њихове захтјеве. Он својим изјавама плаши народ, па чак и отворено пријети, што говори о његовом недораслом положају који заузима. Министар спољних послова БиХ Игор Црнадак је, наравно, уз сагласност Младена Иванића, позвао на састанак у Бањалуку Бехџета Пацолија, квази министра спољних послова, квази државе Косова. Овај поступак је директна подршка стварању унитарне БиХ и издаја српских интереса. Сигурни смо да ће народ на октобарским изборима указати повјерење истинским борцима за Републику Српску. Маске су коначно пале, на потезу је народ, а народна се мора поштовати, наводи удржење "Част Отаџбине".