latinica  ћирилица
08/09/2018 |  18:38 ⇒ 20:30 | Аутор: РТРС

Отворен Друштвени дом у Верићима

Након више од три деценије, у Верићима код Бањалуке отворен је реконструисани објекат Друштвеног дома, у којем ће грађани моћи да добију и здравствене услуге. На завршетак реконструкције овог вишенамјенског објекта, издвојено је око 100 хиљада марака.

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић данас је свечано отворио рекоструисани објекат друштвеног дома у Верићима у чије уређење и опремање је Град уложио 100.000 КМ.
Радојичић је рекао да ће ово бити мултифункционалан објекат у којем ће, осим мјесне заједнице, бити смјешени амбуланта, апотека, лабораторија, а предвиђен је и простор за невладине организације.

"Ово је сигурно најљепши и најуређенији дом на сеоском подручју. Урађени су фасада, столарија, спољашње уређење, као и прилаз дому. Верићи су насеље у којем су веома активна удружења као и мјесна заједница. Овдје живе веома вриједни и радни људи и заиста им треба помоћи", рекао је Радојичић.

Он је најавио да ће се ускоро бити расписан тендер за изградњу великог објекта на Лаушу, вриједности око милион КМ у којем ће бити смјештене обје мјесне зајднице, полицијска станица и матична канцеларија, саопштено је из бањалучке Градске управе.

"Након тога слиједи Петрићевац, гдје је такође направљен пројекат и обезбијеђена почетна средства. Надам се да ћемо до краја године ући и у тај посао. Идуће године завршићемо унутрашње уређење дома у Крминама и одредићемо још двије локације на којима ћемо додатно радити, водећи рачуна да буде на различитим крајевима града", нагласио је Радојичић.

Он је додао да су током прошле године друштвени домови рађени у Драгочају, Љубачеву и Дебељацима.

Градоначелник најављује и сљедећи пројекат – велики објекат на Лаушу, вриједан више од милион марака, који ће користити обје мјесне заједнице, полицијска управа и матична канцеларија.

Предсједник Савјета Мјесне заједнице Верићи Славиша Вучковац изразио је захвалност Градској управи и градоначелнику на помоћи приликом уређења и опремања друштвеног дома.