latinica  ћирилица
20/09/2018 |  07:22 ⇒ 18:48 | Аутор: РТРС

Цвијановићева отворила Међународни сајам пољопривреде у Бијељини

Предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић свечано је данас у Бијељини отворила Међународни сајам пољопривреде "Интерагро 2018".

Отварању сајма присуствовао је и министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Стево Мирјанић, те предсједник Покрајинске владе Војводине Игор Мировић.

Тродневни сајам у Бијељини окупља 150 излагача из регије и земаља ЕУ.

Цвијановићева је рекла да је Сајам веома добро организован и да је задовољна бројем посјетилаца и излагача, које је посебно похвалила због њиховог значаја за успостављање даљих пословних контаката, сарадње, те тражење нових тржишта.

Она је посебно захвалила предсједнику Покрајинске владе Војводине Игору Мировићу што је посјетио ову манифестацију.

- Колега и пријатељ Мировић је данас са нама у Бијељини. Видим велику шансу за Војводину и Семберију да много тога ураде заједно на обострану добробит. Ово се дефинитивно уклапа у наше активности које на ширем плану реализујемо у сарадњи са Покрајинском владом и са Владом Србије - рекла је Цвијановићева новинарима.

Она је нагласила да сајам "Интерагро", по којем је Бијељина препознатљива, заслужује још већи значај као мјесто добре организације и активности.

- За наредних неколико година ћемо имати и изграђен ауто-пут који ће пролазити кроз Бијељину и стићи до Србије. Тренутно настављамо градњу од Добоја, а много тога смо планирали - навела је Цвијановићева.

Предсједник Покрајинске владе Војводине Игор Мировић рекао је да је та влада посвећена споразуму који има са Владом Српске, што је дио укупних односа Републике Српске и Србије.

- Посвећени смо стварању да би људима у Српској и Србији било боље и да би осјетили конкретне резултате повезивања. То се види и овдје на сајму у Бијељини, где је 20 предузећа из Војводине - навео је Мировић.

Истичући да је сајам мјесто за постизање договора, Мировић је рекао да је већ постигнут договор да половином октобра буде одржан састанак са свим произвођачима из Војводине, свим компанијама које имају интересе у Семберији, Републици Српској и БиХ.

- Циљ тог састанка је да кажемо који су нам приоритети и закључци разговора које смо имали са предсједницима привредних комора Српске и Војводине, са предсједницом Владе Српске Жељком Цвијановић - појаснио је Мировић и додао да је неопходно унапређивати привредне контакте.

Цвијановићева ће данас у Вишеграду присуствовати свечаној академији поводом обиљежавања крсне славе ове општине - Мале Госпојине.

РТРС/СРНА

Цвијановић у Бијељини
Фото: РТРС

Цвијановић у Бијељини
Фото: РТРС

Цвијановић у Бијељини
Фото: РТРС

Цвијановић у Бијељини
Фото: РТРС

Цвијановић у Бијељини
Фото: РТРС

Цвијановић у Бијељини
Фото: РТРС

Цвијановић у Бијељини
Фото: РТРС